De 7 Chakra’s.

Hieronder volgt een beschrijving van de 7 hoofd chakra’s van ons lichaam.

Wortelchakra of Muladhara

Bevindt zich aan de basis van de wervelkolom en straalt rood uit en is verbonden met het element aarde en het zintuig reuk. Het is van invloed op het bloed, de wervelkolom, benen, botten en het zenuwstelsel en op de vagina en de teelballen.

Heiligbeen of geslachtschakra Svadishthana

Bevindt zich net onder de navel en straalt oranje uit en is verbonden met het element water en het zintuig smaak. Het is van invloed op de vrouwelijke geslachtsorganen, borstklieren, nieren en huid en de bijhorende endocriene klieren zijn de bijnieren.

Het derde chakra of de Zonnevlecht Manipura

Bevindt zich net boven de navel en straalt geel uit. Verbonden met het element vuur en het zintuig zicht. Het is van invloed op de huid en spijsvertering en staat in verbinding met het endocrienesysteem.

Hartchakra of Anahata Anahata

Bevindt zich iets naar rechts van het fysieke hart en is verbonden met de kleur groen, het element lucht en het zintuig tast en is van invloed op het hart en de longen en op het immuunsysteem en de bloedsomloop. Het staat in verband met de zwezerik.

Keelchakra of Vishuddha

Dit chakra bevindt zich in het keelgebied, tussen de sleutelbeenderen. Het straalt de kleur blauw uit en is verbonden met het element ether en het zintuig gehoor. Lichamelijk is het van invloed op onze keel, nek, oren en schouders. De endocriene klier bij dit chakra is de schildklier.

Voorhoofdchakra, derde oog Ajna

Bevindt zich op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen in. Het straalt indigo uit en is van invloed op de hersenen, ogen, oren neus en het zenuwstelsel. De endocriene klier die erbij hoort is de hypofyse.

Kruinchakra, Kroonchakra of Sahasrara

Bevindt zich net boven het hoofd en straalt de kleur paars uit. Dit chakra bestuurt de hersenen en het zenuwstelsel. Het staat in verbinding met het endocriene systeem door de pijnappelklier.