pijnappelklier

DE PIJNAPPELKLIER.

Een kleine klier in het midden van de hersenen, die de pijnappelklier genoemd wordt, is bij velen onbekend en schijnt niet zo belangrijk of interessant te zijn. Maar wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het feitelijk niet alleen van uiterst belang is voor onze vitale fysieke functies, maar ook voor ons geestelijk evenwicht en het ontwikkelen van een breder bewustzijn of bewustwording. Door het slechte, genetisch gemanipuleerde voedsel, het blootstaan aan giftige, toegevoegde stoffen, stressfactoren en de gevolgen van de ons opgedrongen ‘glossy’ levensstijl verhardt de pijnappelklier. Verkalkt deze klier, degenereert en zijn ondersteunende werking valt uit. Om de werking van de pijnappelklier weer te herstellen en te activeren is ontgifting, verantwoord, gezond voedsel, supplementen op kruidenbasis, zonlicht en het drinken van zuiver water hoogst noodzakelijk.

De pijnappelklier, ook bekend als de conarium of epifyse cerebri, is een kleine endocriene klier in de hersenen. Het produceert Thalamus_small serotonine (afgeleide melatonine, een lichtgevoelige, lichaamseigen antioxidant), een hormoon dat verantwoordelijk is voor de modulatie van slaappatronen onder invloed van circadiane ritmes en seizoensgebonden functies. Zijn vorm lijkt op een kleine dennenappel (vandaar de naam), en het is gelegen in de epithalamus , nabij het centrum van de hersenen, tussen de twee hersenhelften, verscholen in een groef waar de twee helften van de thalamus sluiten Beide delen van deze thalamus in de hersenen van de mens hebben elk ongeveer de grootte en vorm van een walnoot.

Circadiane ritmes worden aangedreven door een circadiane klok en ritmes zijn op grote schaal waargenomen in planten, dieren, schimmels en sommige bacteriën. De formele studie van biologische temporele ritmes, zoals dag-, getijde- week-, seizoensgebonden, en de jaarlijkse ritmes, heet chronobiologie . Hoewel bovengenoemde, natuurlijke ritmes hoofdzakelijke aangeboren zijn, worden ze aangepast aan de omgeving door externe stimuli genoemd zeitgebers , gewoonlijk is de belangrijkste daarvan daglicht.

De belangrijke klier ter grootte van een boon.
De pijnappelklier bevindt zich in het centrum van de hersenen, klein maar o zo belangrijk! Het maakt melatonine aan, dat de waak en slaap cycli reguleert- het is verantwoordelijk voor de productie van de neurotransmitter serotonine. Serotonine is uiterst belangrijk voor een evenwichtige geestesgesteldheid. Deze endocriene klier beschermt ons ook tegen electromagnetische straling en velen hebben ontdekt dat die klier het verouderingsproces vertraagt en bevorderend werkt op het inlevingsvermogen, hetgeen een harmonieuse interactie met medemensen bevordert.

glandWetenschappers vermoeden dat de pijnappelklier ook N – dimethyltryptamine (DMT) aanmaakt. Dit is een substantie waar vooral Sjamanen gebruik van maken voor hun ‘droomreizen’, hun visioenen en deze stof vooral gebruiken voor hun mystieke ervaringen. Dr. Rick Strassman, schrijver van: ‘DMT, The Spirit Molecule,’ is ervan overtuigd dat juist tijdens mystieke ervaringen de aanmaak van DMT wordt bevorderd. Bovendien zou de pijnappelklier belangrijk zijn voor creatieve processen en visualisaties.

Hoezo kan deze pijnappelklier degenereren?
Onder invloed van het ouder worden, de vele giftige, ongezonde toevoegingen in ons voedsel begint de pijnappelklier te verkalken. De fluoride in o.m. ons drinkwater en onze tandpasta is de grootste vijand van een gezonde pijnappelklier. Gemanipuleerd voedsel, kwik (o.a. in spaarlampen, vacinaties, vis e.d.), geraffineerde suikers en zouten richten ook de nodige schade aan. Straling door elektrosmog van wifi en gsm’s zijn ook niet bevorderlijk voor het goed functioneren. Het is dus zaak deze vijandelijke ‘aanvallers’ zoveel mogelijk terug te dringen als eerste stap op weg naar herstel van de degeneratie van de pijnappelklier.

Hoe de pijnappelklier weer te activeren?

Een paar tips om het activeren van de pijnappelklier te bevorderen en de verkalking tegen te gaan zijn onder meer:lemon_cucumber_water1
1. Organische visolie
2. Pure, onbewerkte chocolade
3. Vers citroensap
4. knoflook
5. Onbewerkte (raw) appelazijn
6. Oregano olie
7. vitamines K1/K2
8. Gedistilleerd, zuiver bronwater water
9. Thee van passiebloem met St.Jans wortel
10. Sun gazing*

* Zonlicht wordt gezien als ‘voedsel’ voor de pijnappelklier. Dagelijks ca. 10 minuten vol in de opkomende of ondergaande zon turen. Voorts mediteren, klanken scanderen en bewust diep ademhalen door de flankademhaling gebruiken.

Bronnen voor meer informatie:

http://thewatchers.adorraeli.com/2012/01/24/why-pineal-gland-and-mental-health-are-most-important-in-these-times/
http://thewatchers.adorraeli.com/2012/01/12/mercury-poisoning-of-our-mind-body-and-the-planet-no-multidimensional-perception/
http://thewatchers.adorraeli.com/2012/01/10/safely-avoid-and-remove-dangerous-man-made-fluoride/

Klik hier voor meer.